SALA MULTISENSORIAL SNOEZELEN

14/01/2021

La sala multisensorial Snoezelen és un espai interactiu dissenyat per estimular els sentits, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i persones grans amb deteriorament cognitiu sever o demència, que tenen afectades les capacitats motores i neurològiques.

L'estimulació sensorial és especialment beneficiosa en persones amb Alzheimer. Aquests tipus de demència altera les capacitats cognitives, conductuals i emocionals i la sala Snoezelen ens permet treballar aquests aspectes i estimular-los.

Quan l'Alzheimer es troba en una fase avançada, és difícil per la persona comprendre el seu entorn i comunicar-se. Per això, estímuls tan bàsics com un aroma i una cançó que evoqui records, o una llum en moviment que desperti la seva curiositat suposen un gran benefici pel resident.

Les sales multisensorials Snoezelen ofereixen als professionals diferents elements que faciliten els seus objectius terapeutics:

VISTA: discs d'efectes projectors, fibra òptica...

TACTE: panells de textures, estimulació basal..

OLFACTE: difusor d'aromes.

GUST: Sabors, mossegadors...

OÏDA: música ambiental, instruments...

El terapeuta realitzarà una evaluació continuada dels residents i adaptarà els diferents elements disponibles per estimular les seves capacitats, en funció dels objectius terapeutics que vulgui treballar amb cada persona.

Beneficis:

- Millorar la comunicació amb el resident establint bases socioafectivas.

- Relaxació i autocontrol

- promoure sensació de benestar i millora de la conducta i l'humor.

- Reduir canvis i alteracions conductuals.

- disminució de l'apatia i l'ansietat.

- Millora de l'equilibri en persones amb demència.

 

Àrea Psicologia i Sanitària Edat3 Besalú.