PROJECTE BIBLIOTECA: IMPORTÀNCIA DE LA LECTURA EN LA GENT GRAN

16/04/2019

IMPORTÀNCIA DE LA LECTURA EN LA GENT GRAN

 

Llegir influeix de moltes maneres en la nostra ment i en la nostra vida a qualsevol edat. Però potser com més grans ens fem més recomanable és, ens manté desperts, informats, empàtics i ens ajuda a fomentar la imaginació i a la vegada enforteix i millora la memòria. 

La lectura és una bona cura per a la soledat, quan trobem un llibre interessant capta tota la nostra atenció i la soledat desapareix, perquè el llibre es va convertint en una agradable companyia. 

Les persones grans és convenient que per llegir aprofitin les hores de llum natural, que busquin llibres amb lletra gran, lletra plus que en diguem a les biblioteques, per no cansar massa la vista i, molt important, llegir en un lloc còmode i tranquil.

 

Salut i lectures!

 

Fina Pont, Responsable de la Biblioteca Ramon Vidal de Besalú. 

 

PROJECTE BIBLIOTECA

Les persones grans, davant la manca de d'Autonomia, deixen de banda l'hàbit lector. Es per això, que des de la Residència Edat 3 Besalú es vol fomentar el gust per la lectura partir de quatre Activitats diferenciades:

1. Préstec de Llibres Adaptats als Usuaris interessats per la lectura. 

L'Ajuntament ens ha proporcionat un Carnet de prèstec d'una durada de fins a 3 mesos, per tal de poder gaudir de la disposició de diferetns lectures. 

S'escolliràn i s'elaborarà una llista del llibres que siguin d'interès comú amb l'ajuda de l'Educadora del centre, a travès de la pàgina web que ens han facilitat. 

2. Sortides per conèixer i gaudir de la Biblioteca Municipal del poble i lectures en veu alta per part del personal responsable.

Es realitzarà un o dos dies l'anys amb un grup de Residents sempre diferent, per tal de donar la possibilitat de gaudir de l'estona de lectura als que així ho desitgin. Tambè serà una manera de atraure a les persones més negades en la lectura

3. Voluntaris Lectors.

La persona Responsable de la Biblioteca es compromet a venir al centre el primer i tercer dijous de cada mes a fer lectura de llibres i textos d'interès. Amb la finalitat de treballar l'estimulació basal amb aquelles persones que presenten dificultats visuals i no poden gaudir de la lectura per iniciativa pròpia. 

4. Club de Lectura. 

Es realtzarà una sortida a la Biblioteca el segon dijous de cada mes al mati, amb la finalitat de dur a terme un taller de club de lectura. 

Aquest club consistirà en fer una lectura mensual d'un llibre facilitat per la bibliotecària. Aquesta lectura es posarà en comú amb els membres del club i es farà un anàlisi del llibre i les emocions i arguments a destacar. 

 

Els objectius que es planteja el projecte són:

- Fomentar la lectura dels Residents. 

- Apropar la Biblioteca a les persones amb necessitats específiques de lectura degut a la seva dependència. 

- Potenciar l'Autonomia Personal a partir de llibres adaptats.

- Conservar l'Autoestima i Identitat. 

- Ampliar el ventall d'activitats a fi de que cada persona pugui decidir l'afició que vol conservar. 

- Potenciar les estones lliures d'Oci. 

- Mantenir els lligams amb les Institucions Municipals.