AINA

31/07/2019

Projecte Joves 14-15 Ajuntament de Besalú

   Aquest juliol en comptes d'estar fent el gandul a casa, vaig decidir fer el projecte Joves. És un projecte que du a terme l'ajuntament de Besalú per als joves d'entre 14 i 15 anys durant el mes de juliol. Per inscriure'ns, podíem sol·licitar en quines àrees volíem estar ajudant i podíem anar triar entre: l'oficina de turisme, la llar d'infans, la residència -Edat3-, la biblioteca o brigades a l'escola. Jo m'hi vaig inscriure i vaig acabar a la residència! 

   Al principi no estava gaire segura de què anava a fer allà i com m'ho passaria ja que era força ignorant en aquest tema; però en el primer moment que vaig posar els peus, totes les persones que treballen allà em van tractar genial. L'encarregada de direcció fins i tot em va fer un calendari orientatiu de cada dia on deia què havia de fer i amb qui havia d'anar. 

   Perquè el que jo no sabia, era que hi havia tanta gent treballant en una residència: direcció, recepció, piscologia, fisioteràpia, educació i treball social, gerocultoria, infermeria, cuina, bugaderia, cuina, neteja, tècnics -que arreglen l'establiment-, etc. Tots i cada un molt importants i fundamentals pel benestar dels avis. Els/les especialistes fan tallers diferents uns dels altres, depenent de l'especialitat de cada un. 

   El meu horari deia que cada dia anava amb dues persones i elles m'ensenyaven quina era la seva feina, vom funcionava tot i quasi totes les vegades ajudava als tallers. Fins que vaig agafar més confiança i vaig començar a anar on em sentia més a gust o on tenia feina, perquè a vegades havien de fer papers i jo en això no podia ajudar. En teoria tenia un dia a la setmana de "suport esmorzar", que era ajudar a les gerocultores a donar esmorzar, però ho he acabat fent cada dia ja que era el que més m'agradava fer! 

   També vaig acabar fent alguns tallers jo, sobretot de fisioteràpia que eren els més senzills: s'agafa material i es fa fer als avis unes activitats amb aquests i així, a part de jugar es mouen una mica. Un dia fins i tot, vaig portar la meva guitarra i vam acabar cantant quatre cançons tots plegats! 

   Sincerament, m'ho he passat més bé del que esperava perquè no pensava que hi haguessin tantes coses a fer en una residència, és ben bé com una escola però per a gent gran. També he après moltíssimes coses útils i he agafat experiència per si algun dia he de tractar amb persones grans o fer una feina així o semblant. I el més important, he treballat amb una gent meravellosa que em va fer moltíssima llàstima despedirme d'ells ja que van fer que aquesta feina es fes molt més divertida i fàcil. Ja ho diuen que la companyia és el tot... He acabat agafant molta estima als avis i m'agradaria pensar que ells ami també, encara que tan sols hagi estat un mes. 

   Tornaré de visita molt aviat i pot ser ajudaré una mica per allà, ha sigut un plaer estar aquí! 

Aina, la noia de pràctiques ;)