CELEBRACIÓ DEL DIJOUS LLARDER

08/02/2018

Tradicionalment el dijous llarder o dijous gras és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes. És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. Tambè és costum prendre truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, es menja la coca de llardons.

Amb aquest dia s'inicien les festes de Carnestoltes i també ens avisa que només queda una setmana pel "dimecres de Cendra", que ens anunuciarà la Quaresma o, el que és el mateix, que falten 40 dies per la Setmana Santa.

Curiositats:

- Cau sempre en lluna nova.

- El costumari d'aquest dia ve marcat pels àpats dins l'àmbit familiar protagonitzats per les truites i els ous barrejats amb la carn, les botifarres d'ou i la coca de llardons.

- Antigament, era molt comú que aquests dies els infants fessin captes d'ous per les cases, per elaborar les truites i la resta d'exquisideses de la jornada.

 

Un any més, els usuaris de la Residència Edat 3, realitza  la popular Coca de llardons seguint la recepte tradicional, aconseguint un molt bon resultat. En total es varen elaborar 4 coques que ens les hem menjat aquesta tarda a l'hora de l berenar tots plegats.

Tot seguit us mostrem fotografies.