Cloenda voluntariat "APADRINA UN AVI"

14/06/2018

Càrites, treballa en els sectors socials més desfavorits buscant generar processos que contribueixin al desenvolupament i promoció de la persona i també a la promoció de la justícia social. Una de les problemàtiques socials en què es troba Càrites és que moltes persones grans que viuen en institucions se senten soles, amb mancances socioeconòmiques i amb necessitats d'atenció per poder portar una vida quotidiana mínimament activa i digna.

La iniciativa del programa " Apadrina un Avi" permet oferir un nou espai de participació solidària a la gent jove dins el Programa de Gent Gran de Càrites Diocesana de Girona. 

Els objectius del programa són:

- Implicar la població jove en el compromís i participació social en la promoció de la Gent Gran que està en centres residencials i pateix solitud o disminució de les xarxes socials.

- Fomentar la relació Intergeneracional a través dels valors de convivència i respecte dels joves cap a les persones grans, a través d'un acompanyament periòdic i continuïtat, d'una formació i d'un seguiment.

Aquest programa, es va iniciar l'any 2008 a Girona ciutat i s'ha anat estenent a altres poblacions de Catalunya. L'any 2014 es va dur a terme el projecte en 14 poblacions, es van acompanyar a 464 persones grans i 450 joves estudiants van fer voluntariat.

La Residència Edat 3 Besalú és el tercer any que participa en el projecte, dirigit per Carites i dut a terme per alumnes de l'Escola Salvador Vilarrassa de la nostra població, Besalú.

Aquesta tarda, ens hem reunit els participants, personal de referència, voluntaris i persones grans apadrinades durant el curs escolar 2017-2018 i hem realitzat la cloenda agraint-nos plegats la molta participació, dedicació i empatia rebuda de manera recíproca durant aquests mesos.

Ha estat tot un èxit ja que tos els participants hem pogut assistir a l'esdeveniment i hi ha hagut un molt bon clima i molta estimació entre nosaltres.

Des del centre, desitjem poder continuar l'any vinent amb el programa i que hi hagi tanta participació com els derrerts anys ja que la valoració és molt positiva.

 

Us mostrem un seguit de fotografies.