Experiència Alemanya a Edat3 Besalú

07/07/2017

Durant el mes de juliol el centre Edat3 Besalú ha establert un conveni de pràctiques d’educació social amb una alumne alemanya. Alhora representa una oportunitat d’aprenentatge i de coneixements pels nostres usuaris ja que a través d’una nova cultura i tradicions s’acosten a l’alumne de pràctiques i a la vida a Alemanya.

Per aquest motiu durant tota la primera setmana del mes els usuaris han realitzat un pastís alemany que es diu Apfel Streusel kuchen, molt semblant al nostre pastís de poma amb diverses varietats.

El dilluns amb un grup d’usuàries es va escollir la recepta alemanya que es volia realitzar.

El dimarts es va fer una sortida al supermercat per tal de comprar els ingredients necessaris.

Dimecres es va començar la realització del pastís ja que requeria fer-la per passos. En primer lloc es van pelar i tallar les pomes en trossets petits, evocar-los en una olla amb sucre, aigua i canyella desprès de remenar-los durant 20 min. aprox. es va retirar i guardar per poder utilitzar l’endemà.

Dijous es va realitzar la massa del pastís amb farina, mantega, sucre, ous, llevadura, un cop realitzada s’hi van afegir les pomes i per sobre un granulat format per farina, mantega i sucre. I finalment es van posar al forn.

Finalment el divendres s’ha menjat el pastís durant la hora de berenar en alemany en diuen: Kaffe- und KuchenZeit és a dir la seva hora del pastís.

 

Bon Profit!