Participació d'Edat3Besalú al III Simposi Mediterrani de Promoció de la Salut

27/06/2017

Els passats 22 i 23 de juny la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona, en col.laboració amb Dipsalut, va organitzar el III Simposi Mediterrani de Promoció de la Salut. Un espai dirigit a professionals de l'àmbit de la salut, educació, psicologia i altres professions relacionades amb l'àmbit de la promoció de la salut. Un espai de treball on compartir experiències, establir sinèrgies i potenciar el treball comú en temes de promoció de la salut.

En la seva programació es van incloure cinc taules rodones que van abordar temes relacionats amb objectius de desenvolupament sostenible, benestar, alfabetització per la salut, ciutats saludables i reptes de promoció de la salut per als països mediterranis. Finalment es van presentar vint-i-dos comunicacions.

Edat3Besalú, amb el  projecte Escola de cuidadors, va presentar la comunicació "Avaluació de l'efecte del sentit de coherència en la percepció de la sobrecàrrega per part de familiars cuidadors de persones depenents" on relaciona un menor SOC (sentit de coherència) amb una major càrrega percebuda pel cuidador familiar de la persona depenent. Aquestes conclusions obren la possibilitat de treballar en la millora de programes psicoeducatius per a cuidadors familiars a domicili. Aquest estudi ha estat realitzat conjuntament per Oriol Turró (Grup de recerca en envelliment, discapacitat i salut de l'IdIBGi), Sílvia Farrés i l'equip interdisciplinar d'Edat3Besalú, Albert Perez d'Edat3 sccl i Pau Batlle (Àrea de polítiques de promoció de la Salut i Qualitat de vida de Dipsalut).

L'objectiu d'Edat3Besalú és poder continuar treballant conjuntament amb diferents professionals i institucions de l'àmbit de l'atenció a les persones per desenvolupar serveis, eines i recursos per millorar-ne l'atenció.