Projecte pilot de teràpia assistida amb gossos a Edat3Besalú

20/07/2016

TAG-Garrotxa presenta el seu programa d'estimulació a Edat3Besalú

Fa uns dies vam poder realitzar una experiència pilot amb TAG-Garrotxa, un projecte d'estimulació i teràpia amb animals. En Jordi Marín acompanyat de la seva gossa Lua va realitzar dues sesions terapèutiques amb els usuaris del centre. En total, quatre grups, on els participants que tenien diferents capacitats físiques i cognitives, van despertar emocions i conductes vers la Lua.

La finalitat de la Teràpia Assistida amb Gossos és proporcionar un sentiment de seguretat i sentit de permanència. En el col.lectiu de persones grans és molt important poder-los trencar l'aïllament, la passivitat, la pèrdua d'ànim o la soledat en que es poden instal.lar.

La teràpia  proporciona interaccions positives entre la persona i l'animal. Amb les capacitats i habilitats de l'animal i les accions promogudes pel terapeuta es pretén motivar a la persona per col.laborar i relacionar-se amb el gos. Podent així despertar tota mena d'emocions i reaccions. 

Des d'Edat3Besalú volem agraïr a en Jordi i la Lua la seva professionalitat i tot el que ens van ensenyar.

Tal com exposa TAG en el seu projecte "El vincle afectiu amb l'animal pot ser utilitzat de manera terapèutica per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones".