VISITA INTERGENERACIONAL ALUMNES 1R I 2N PRIMARIA ESCOLA SALVADOR VILARRASSA

12/06/2018

Aquest mati, els residents d'Edat 3 Besalú hem tingut la sort de gaudir de la primera Visita Intergeneracional amb els alumnes de 1r i 2n de primària de L'escola Salvador Vilarrassa.

Els alumnes estaben interessats en venir a conèixre'ns i passar un mati entretingut amb nosaltres, poder gaudir de les activitats dirigides que es duen a terme al centre i poder-les compartir. 

Les professionals que han rebut els alumnes de l'Escola de Besalú, inicialment han realitzat una petita presentació als alumnes, donant-los informació del centre i la manera com es treballa amb les persones que hi viuen o venen a passar el dia.

Aquest, es basa en el Model d'Envelliment Actiu, on es procura per l'alimentació saludable, variada i de productes de proximitat; la seguretat a travès d'aliminació de barrreres arquitectòniques, l'accessibilitat a la zona exterior del centre, la incorporació de ajudes tècniques necessaries i adaptades a cada persona amb mobilitat reduïda; les activitats cognitives i físiques realitzades per els professionasl diàriament i variadament, atenent les capacitats i habilitats de cada resident; participació social per tal de involucrar-nos amb el nostre poble, afavorir les relacions interpersonals, l'activitat i el manteniment o augment de les xarxes social de les persones.

Un cop s'ha fet aquesta breu explicació, molt ben rebuda per a tots els alumnes i mestres acompanyants, s'han fet dos grups on hi participaven persones gran i alumnes, un d'ells treballava la part física i l'altre la part cognitiva de les persones.

Els alumnes, han valorat la trobada molt positivament, els ha agadat molt el fet de compratir les activitats amb la gent gran i una de les reflexions que han fet ha estat la seguent:

"els avis poden fer el mateix que nosaltres però d'una manera diferent, més a poc a poc i els costa més"

 

Esperem poder-vos rebre un altre any més!!!