VISITA INTERGENERACIONAL ALUMNES DE 5È ESCOLA SALVADOR VILARRASSA DE BESALÚ

16/03/2018

Desprès de 10 anys realitzan el projecte intergeneracional amb els alumnes de 5è, aquest any ha tronat a estat tot un èxit.

 

Coneixem la residència, és un projecte que es dur a terme ja que es creu important que des de l'escola es doni la oportunitat als alumnes de conèixer que és una residència i els serveis que ofereix als seus residents.

L'escola és una de les fonts educatives que més incideix en un nen/a. Per tant, és important donar la possibilitat de desenvolupar una activitat relacionada amb el nostre camp de treball; de manera que es pugui tenir un primer contacte tant amb la institució com amb els avis que la composen.

Aquest projecte, pretén donar una visió realista dels que és el nostre centre. De com hi conviuen la gent gran, les persones que hi treballen, les tasques, serveis que es duen a terme i s'ofereixen. Desmitificar les falses creences que es tenen moltes vegades d'aquest tipus d'institucions. Però, bàsicament apropar-nos a les persones grans; veure quines són les seves activitats dels dia a dia, les seves necessitats, mancances, habilitats, il·lusions,..

 

Objectius generals del projecte:

- Donar a conèixer el centre de serveis per a la gent gran Edat3 Besalú i els serveis que s'hi realitzen.

- Apropar als alumnes a la realitat social de la gent gran.

- Realitzar un intercanvi generacional.

 

Objectius específics del projecte:

- Conèixer i experimentar com viuen els usuaris al centre.

- Informar sobre la dependència i els problemes que comporta a nivell físic, psíquic i social.

- Ser conscients dels dèficits provocats per l'envelliment o una malaltia degenerativa i com actuar davant d'ells.

- Intercanvi intergeneracional a partir d'una activitat conjunta amb els avis.

- Impulsar reflexions entorn a la vellesa i l'entorn familiar.

- Estimular el respecte a la gent gran i l'experiència acumulada.

 

El projecte s'ha dut a terme aquest mati amb els alumnes de 5è. L'actitvitat com cada any, ha constat d'una presentació i una visitat guiada pel centre on els professionals d'Edat 3 realitzen diferents dinàmiques per tal que els alumnes de 5è es posin al lloc de la persona depenent, tambè, es mostren les adaptacions de les intal·lacions.

L'activitat es valora molt positivament per les dues parts. Les conclusions que en sorgeixen reforcen la idea de ques és important conèixer la residència ja que la imatge preconcebuda està molt mitificada.