VISITA INTERGENERACIONAL: Coneixem la Residencia Edat 3 Besalú

02/04/2019

Aquest mati, els Usuaris d'Edat 3 Besalú, juntament amb els professionals del centre hem rebut els alumnes de 5è de l'Escola Salvador Vilarrassa

Primerament, l'Educadora del Centre ha fet la Benvinguda amb una breu explicació de qui sóm, els serveis que oferim i com treballem.

A continuació, s'han agrupat els alumnes en 4 grups de diferents colors per tal de reduir el nombre de participants i poder anar passant per els 4 grups formats per a diferents professionals del centre i a diferents zones del centre.

En un dels grups, el realitzat a la zona d'activitats, treballavem la part cognitiva a travès de situacions que la gent gran amb problemes cognitius pot trobar-se al dia a dia, a l'altre grup, realitzat al gimnàs i compartit amb els alguns dels residents, es treballava la part motriu combinada tambè amb la cognitiva a travès de la coordinació amb el material de fisioterèpia, en un altre grup, realitzat a una de les habitacions, els alumnes podien veure i provar tots els equipaments elèctrics i manuals adaptats que disposa el centre per a les persones amb mobilitat reduida i tambè demostració i explicació del que suposa el canvi del panyal al llit tant per a la persona atesa com per el gerocultors, és a dir, les tècniques que ulitilzen per a dur a terme aquesta tasca. Per acabar, en una altre habitació, es feia una breu explicació i  s'ensenyava al alumnes les ajudes tècniques que disposa el centre per tal de prendre consciència i l'ho necessari i impresciendible que és tenir l'habitació d'una persona gran adaptada per a cobrir les seves necessitats. 

A travès del diferents grups variats, els alumnes han pogut conèixer la residència més a fons, les ajudes tècniques existents, els professionals que hi treballen i les tasques que realitza cada un d'ells i la importància d'aquestes. Tambè la visió a travès de l'empatia, saber posar-se en el lloc de les persones d'edat avançada amb necessitats especials i conscienciació de les coses que afecten la vida diària d'aquestes persones. 

Un cop acabats els quatre grups, ens hem ajuntat tots al menjador, hem conversat una estona amb les persones grans i en hem despedit d'ells. A fora, abans de marxar hem fet una petita valoració entre tots els alumnes, el que hem après, hem pogut veure, conèixer i viure a travès de les dinàmiques organitzades. Algunes de les aportacions del alumnes que han sortir d'aquesta visita: 

- M'ha agradat perquè em fet diferents activitats.

- M'ha agradat molt quan hem fet gimnàs. Sobretot ajudar-los perquè els costa agafar els objectes.

- El que m'ha agradat més ha set quan el meu company ha pujar a la grua perquè no sabiem que existien i tampoc coneixiem el seu funcionament.

- M'ha agradar molt quan ens hem hagut de vestir amb els ulls tancats. M'ha fet pensar que perdre la vista suposa tenir moltes dificultats o també quens tens una maltia neurodegenerativa i et costa molt recordar coses senzilles com per exemple: vestir-te. 

- Participar amb la gent de la Residència m'ha agradat perquè els he vist molt contents i feliços.

- He sentit pena perquè no podien agafar bé els objectes i quan veia un avi que li costava agafar l'he intentat ajudar el millor que podia. 

- Viure en una residència tot el dia t'han de sentir extrany. Tot i que els cuideu molt i surten a fer activitats. 

 

Les educadores mostren el seu agraïment i pensen que ha estat una visita molt profitosa i commevedora per a tots. 

 

Moltes gràcies i esperem poder realitzar aquesta activitats molts anys mes!!

 

Us motrem un seguit de fotografíes.