Escola de cuidadors

Amb el suport de DIPSALUT es porta a terme un espai de formació per a famílies i cuidadors no professionals a diferents poblacions de la Garrotxa.

 

L'Escola de Cuidadors es va iniciar com a projecte comunitari el setembre del 2013 a diferents poblacions de la Garrotxa. Davant la necessitat de moltes famílies que cuiden a una persona gran al domicili. I va acabar el desembre del 2017.

Respectar la voluntat de continuar al domicili amb qualitat d'atenció suposava i continua suposant un repte pel cuidadors no formal. Per això va prendre sentit aquest projecte.

Dipsalut va donar suport al projecte que encaixava perfectament amb les seves polítiques de promoció de la salut i intervenció comunitària. Durant 4 anys. Es van realitzar les sessions formatives mensuals  a les poblacions amb els professionals dels equips d'Edat3Besalú i Edat3 sccl.

Membres de l'equip de l'àrea de psicologia, infermeria, fisioteràpia, treball social, educació social i educació física van portar a terme les sessions amb l'experiència i el treball diari amb persones i famílies amb problemàtiques de dependència.

L'objectiu va ser crear un espai de trobada mensual per compartir necessitats, problemes i formar-se en tècniques, coneixements i habilitats per la vida.

 

 

    Diptic Escola de Cuidadors de la Garrotxa       Diptic Escola de Cuidadors Garrotxa

 

 

Durant tot aquest període ens van poder setmanalment a Radio Olot amb el programa que portava el mateix nom Escola de Cuidadors, on els nostres professionals parlaven de temes relacionats amb la gent gran, la dependència i els cuidadors no professionals. Actualment encara estan disponibles a Radio Olot a la Carta.

 

Tot i que actualment el projecte està inactiu, el nostre propòsit és tornar ben aviat a les diferents poblacions de la Garrotxa per continuar oferint les sessions i compartint amb tots els cuidadors les experiències diàries de cuidar.

  logo radio olot     logo Dipsalut

Clica i selecciona el programa que més t'interessi!                        Dipsalut dóna suport a  l'Escola de cuidadors, clica per llegir la notícia.

 

     Llegeix més sobre escola de cuidadors - publicacions recents:

 

  • TV3 Telenotícies comarques 28/04/2016: "Escola de cuidadors, iniciativa per formar a cuidadors de familiars amb dependència"

 http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/escola-de-cuidadors-iniciativa-per-formar-cuidadors-de-familiars-amb-dependencia/video/5597706/

 

  •  TV Olot  29/04/16: "Escola de cuidadors de la Garrotxa ja ha format a 140 persones en la cura de familiars depenents"

 http://www.olot.tv/noticies/lescola-cuidadors-garrotxa-ja-ha-format-140-persones-cura-familiars-dependents/

 

  • Diari de Girona 5/05/16: "Des del 2014, 140 garrotxins s'han format a l'Escola de cuidadors"

http://www.edat3besalu.cat/ca/noticies/diari-de-girona-es-fa-resso-de-l-escola-de-cuidadors/